woensdag 26 maart 2014

Van Yamba naar Evans Head


Van Yamba naar Evans Head

25 tot en met 27 maart 2014

Yamba blijft somber en grijs, en regelmatig regent het. We krijgen een mailtje uit Sydney. Daar regent het zo hard, dat de straten onder zijn gelopen… Zo erg is het hier niet, we houden de voeten droog. 

Yamba, de camping na een nacht regen. Gelukkig staan we hoog genoeg om geen natte voeten te krijgen.


Tussen de buien door wandelen we naar de breakwater, amper 10 minuten vanaf de camping. Lekker om even uit te waaien. Overal zitten mini-draken een beetje warmte op te doen na de regen. Ze zijn voorzichtig, maar niet bijzonder schuw. Ik kan er op mijn gemak foto’s van maken. 

Yamba, de breakwater.

Yamba. Op de breakwater zitten overal een soort mini-draken te zonnen.


'Vindt jij het ook zo'n klote weer?' 'Al in geen jaren zo slecht gehad!' 'Nou, links zie ik een opklaring aankomen hoor'.


Op 26 maart vertrekken we. Onze bestemming is Byron Bay, maar op de camping in Yamba horen we zoveel verschrikkelijke verhalen over Byron Bay (dronken jongelui, veel overlast, peperdure campings), dat we besluiten een ander plekje te zoeken. Het wordt Evans Head. Dat blijkt een toeristisch vakantieplaatsje te zijn, lekker rustig maar niet zo klein dat het vervelend wordt. We scheuren een tijdje over Airforce Beach, waar je officieel met een 4x4 het strand op mag. Heel opgewonden worden we er niet van, maar het is in ieder geval een leuke afwisseling met het asfalt. 


Airforce Beach bij Evans Head. Hier wordt het rijden op het strand nog goedgunstig toegestaan, maar ook in Australiƫ worden de mogelijkheden kleiner.

Druk kun je het niet noemen...


Dreigende luchten overal, later op de dag gaat het weer echt regenen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten