maandag 24 maart 2014

Port Macquarie naar Yamba


Port Macquarie naar Yamba, we naderen de tropen.

21 maart tot en met 25 maart 2014

Port Macquarie is een welvarend stadje met heel veel nieuwbouw. We bezoeken de lookout en het lighthouse, drinken nog een biertje op een terras… En we bekijken de vele beschilderde rocks op de breakwater langs de monding van de rivier. 

Het lighthouse van Port Macquarie

Beschilderde rocks langs de breakwater

Het slechte onderhoud van de douches en toiletten op de Sundowner camping begint ons te ergeren, het wordt tijd om te vertrekken. Dat doen we op 22 maart en onze bestemming is Yamba, een paar uurtjes via de Pacific Highway.  

We stoppen halverwege bij de beroemde lookout van Coffs Harbour, de Forest Sky Pier. De kleine omweg van zes kilometer loont, het uitzicht is fantastisch. De lookout hangt aan  kabels en alles wiebelt. Vinden Australiërs kennelijk leuk, want dit soort constructies zijn we al een paar keer tegen gekomen. Een behoorlijk formaat leguaan wandelt op z’n gemakje door het bos, van ergens naar nergens.

De lookout van Coffs Harbour

Een knaap van anderhalve meter wandelt rustig voorbij


We naderen duidelijk het tropische Australië. Rond Coffs Harbour zien we de eerste bananen plantages en rond Yamba de eerste suikerriet velden. In Yamba waren we vier jaar geleden ook al, en we weten dus waar we naar toe willen. Het Calypso Caravan Park ligt vrijwel midden in het stadje op loopafstand van alles, 35 dollar per dag voor een powered site en 30 dollar voor senioren. En er is een grote Bowling Club in Yamba, waar we eerder heel lekker hebben gegeten. Dat willen we nog wel eens proberen. 

Bananen rond Coffs Harbour

De Bowling Club bezoeken we op 24 maart, de dag waarop ik 66 word… Het wordt een gedenkwaardige avond. Het eten is onveranderd prima. Een groot bord vol met pork en allerlei verse groenten en aardappelen, eerlijk eten voor een eerlijke prijs. En zelfs het bier is betaalbaar met vijf dollar voor een pint. En het is er druk, al is het maandagavond. Dat komt omdat The Family Tree speelt. En ze maken hun naam voluit waar. Vader, moeder en alle kinderen treden voor en na op, een soort familie Von Trapp. Australische folk, lekkere muziek met enthousiasme gebracht. We blijven tot de laatste klanken en wandelen dan door de stromende regen terug naar de camping…

Zo ziet iemand er uit die 66 wordt in Australië. Flink bord eten en een stevige VB (Victoria Bitter). Iedereen bedankt voor de felicitaties!

2 opmerkingen:

  1. 66 wouw, echt dat geloofd echt niemand, en dan heerlijk in de Bowling Club, super super. Wat lijkt de tijd toch vaak sneller te razen als je het naar de zin hebt.
    Nou dat moet dan maar, geniet van de laatste miles in de outback samen en hou de enge dieren (boeiend geschreven) ver weg van het lichaam. Enjoy, en proost !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van harte gefeliciteerd George! Nog veel mooie reizen gewenst! We zien jullie vast wel weer in Portugal.
    P.s., we hebben ons huis in Maastricht verkocht!

    BeantwoordenVerwijderen