maandag 3 maart 2014

Narooma


Narooma

1 maart tot en met 5 maart 2014

Narooma is een beetje zielig. Narooma heet eigenlijk Noorooma -dat betekent ‘Blue Water’ in het aboriginals- maar door een spelfout van de postmaster van het stadje is het in de officiële berichtgeving Narooma geworden. Maar dit spelfoutje is het enige gebrek van Narooma, voor de rest is het fantastisch!

We blijven vijf dagen op de Big 4 camping van Narooma. Zo mooi als nu hebben we nog nooit gestaan op een camping, helemaal vooraan aan de lagune, die met het getij leegloopt, en weer vol ook, gelukkig. De ingang van de lagune is in 1973 voorzien van twee breakwaters om de gevaarlijke drempel voor de ingang een beetje in toom te houden. Dat doet afbreuk aan de natuurlijke schoonheid van de rivier, maar praktisch is het wel. En er blijft nog heel veel fraais over om van te genieten. 
 
Kijk zelf! Ik plaats hieronder een aantal foto’s, met de kanttekening dat de drie dimensionale werkelijkheid veel fraaier is dan de twee dimensionale afbeelding.

De inlet en de stad Narooma (8500 inwoners, staat er trots aan de ingang van de stad). Op de achtergrond de dromedaris berg

Heel veel dierenleven! Een Mud Crab, bezig zich in te graven.

In de bossen rond de Dromedaris berg. Nog net op tijd kunnen remmen voor een overstekende slang!

Ons plekje aan de lagune

De overstekende slang, door krachtig remmen gered van een wisse dood. Toch een aardige knaap!

Ik fotografeer snelle boten vanaf de breakwater. Er staat een hel van een stroom in het gat, dus veel pk's zijn hier wel nodig.

Een visser maakt zijn buit schoon en 'de natuur' wacht op de restjes.

Narooma gezien vanaf de lookout. Montague eiland op de achtergrond. Daar moet je heen om zeeleeuwen te zien, zeggen de kapiteins van de rondvaartboten.

Maar gewoon vanaf de breakwater zie je de zeeleeuwen ook!

Een rog drijft rond in het glasheldere water. Dit is een kleintje, we hebben veel grotere gezien, maar ze laten zich niet altijd zo fraai fotograferen...

Een pelikaan en een ander vogeltje wachten samen tot de vissen bij opkomend tij hun bek in zwemmen. En dat lukt regelmatig!

Parkieten in de boom o onze camping

Narooma vanaf de lookout

Rainforest...

Rainforest met toerist...Geen opmerkingen:

Een reactie posten