dinsdag 28 januari 2014

Wildlife


Wildlife

Ik schreef al een paar keer, dat je meer ‘wildlife’ ziet op campings dan in de natuur zelf. In de foto’s hieronder heb ik geprobeerd de reden daarvoor te vangen in beelden: vogels die druk zijn met een waterkraan.

Vogels hebben water nodig, en de natuur blijkt wat dat betreft geen betrouwbare leverancier. Na regen is er vaak teveel water. Drie dagen later is de grond weer droog, een week later is er nergens meer een poel te vinden, tot de volgende regen valt. Wat moet je daarmee als vogel???

Dorst lijden tot de volgende regen? No way! Er blijken dieren rond te lopen, die over heel betrouwbare bronnen van water beschikken: mensen! Als je daar een beetje in de buurt blijft, dan hoef je nooit meer dorst te lijden!

Vooral de raven op Fraser Station waren heel komisch (foto 6). We hadden de kraan niet helemaal vast dicht gedraaid, een drup per 20 seconden. De raven stonden onder de kraan te wachten op de drup, maar iedere keer als die dan kwam, dan schrokken ze zo geweldig dat ze wel een halve meter de lucht in sprongen en aan drinken helemaal niet toekwamen. De raaf op foto 5 is duidelijk bezig met een poging, de kraan wat verder open te draaien, of niet soms?


Deze raaf heeft goed in de gaten hoe het werkt, nu nog de uitvoering.

Waiting for the drop...

Uiteindelijk hebben we maar een bakjemet water onder de kraan gezet, is een stuk gemakkelijker voor die dorstige beestjes..
1 opmerking:

  1. Wat super grappig en intelligent gedrag van de BIRDS. Is dit een sign of evolution?? Mooie foto;s wederom George, heb je met de 4x4 ook een snelheidspoging gedaan op het salt lake?! De opmerking een Grieks gevoel doet me goed hahah Agorazi en Nostimos Fili. Hoop dat de Grey Nomads nog vele mooie dagen voor de boeg houden. Ik lees het met veel plezier....hou jullie haaks.

    BeantwoordenVerwijderen